jeg ser til min overaskelse at den stoppet opp ved 1030 i FG og etter en uke ved 20 c med safale 05 .. jeg luftet
øllet da jeg stakk det om over i nytt karr med 150 g sukker som lake , nå dagen etter bobbler det fint i låsen .
jeg er ikke sikker på om jeg får spist det siste sukkeret, kan dette ha sammenheng med høy mesketemp ? 70 c i 20 min før jeg tilsatte vann og fikk den ned i 62 før jeg varmet opp skyllevann .. tok sikte på høy mesk siden dette skal være ett klassisk jule øl?
hvor viktig er innmesking ved 40 c og en opptrapping.. vil jeg stå igjen med øl med masse uspiselig sukker ?
:biersmile:
øllet da jeg stakk det om over i nytt karr med 150 g sukker som lake , nå dagen etter bobbler det fint i låsen .
jeg er ikke sikker på om jeg får spist det siste sukkeret, kan dette ha sammenheng med høy mesketemp ? 70 c i 20 min før jeg tilsatte vann og fikk den ned i 62 før jeg varmet opp skyllevann .. tok sikte på høy mesk siden dette skal være ett klassisk jule øl?
hvor viktig er innmesking ved 40 c og en opptrapping.. vil jeg stå igjen med øl med masse uspiselig sukker ?
:biersmile: