Har satt mitt andre brygg til gjæring for 10 dager siden, det ble målt OG før jeg satte det til gjæring som viste 1053 og jeg fikk ca 23L vørter.
I den orginale oppskriften skulle OG være ca 1063-1067 og FG på ca 1010-1013.
I dag målte jeg FG til 1006, den 10.2 målte jeg den FG til 1010.
Har brukt 2 poser Safeale US-05 tørrgjær som jeg satte starter til.
Det både lukter og smaker fint, kanskje litt mindre fyldighet og litt mer bitterhet enn jeg tenkte, og mitt spørsmål er da hvordan OG og FG står i sammenheng til smakskarakter foruten alkohol til ølet?
Jeg er rimelig fersk i gamet, så setter stor pris på alle innspill.
Skjønner i etterkant at jeg kunne brukt noe spraymalt for å fått opp OG, men det hadde jeg ikke. Og det finnes jo mange varianter av spraymalt(DME??), så hva passer best til IPA/ALE/STOUT etc..?
Ble mye dette..
TGIF!
I den orginale oppskriften skulle OG være ca 1063-1067 og FG på ca 1010-1013.
I dag målte jeg FG til 1006, den 10.2 målte jeg den FG til 1010.
Har brukt 2 poser Safeale US-05 tørrgjær som jeg satte starter til.
Det både lukter og smaker fint, kanskje litt mindre fyldighet og litt mer bitterhet enn jeg tenkte, og mitt spørsmål er da hvordan OG og FG står i sammenheng til smakskarakter foruten alkohol til ølet?
Jeg er rimelig fersk i gamet, så setter stor pris på alle innspill.
Skjønner i etterkant at jeg kunne brukt noe spraymalt for å fått opp OG, men det hadde jeg ikke. Og det finnes jo mange varianter av spraymalt(DME??), så hva passer best til IPA/ALE/STOUT etc..?
Ble mye dette..
TGIF!