Hei Kjell!
Jeg er i akkurat samma båt, har satt et par batcher nå.
Det jeg ser som mest nødvendig for meg og linker til det billigste jeg har anskaffet;
*30 liters kjele (trenger ikke være så stor, men regner med å lage større batcher etterhvert)
http://www.mekk.no/Kampanje-og-tilbudsvarer/Fiskeutstyr/Krabbegryte-24-liter-aluminium/
*Gjæringsbøtte, gjærlås og ochelvekt (ochelvekt er strengt tatt ikke nødvendig)
http://www.vinklubben.no/products.cfm?ID=19-0-1&cartaction=add
*Flasker
Fåes gratis på puber, eller kjøp noen på butikken. Fordelen med det er at det sjelden er gjærrester som må vaskes ut, og det er gode kasser til dem
*Klor til vasking av utstyr
29,- på Rema, husk at det må være uten lukt.
*Korkpåsetter
http://www.vinklubben.no/products.cfm?ID=19-0-1&cartaction=add
*Korker
http://vinogbar.no/product_info.php?cPath=198_225&products_id=639
Det er alt jeg trenger, og det jeg ser som minimumskrav.
Totalpris; 630,- eksl. frakt
Det er andre ting som er fordel å ha, men dette greier jeg meg med.
Har i tillegg et termometer, en vekt, en kasser som jeg setter i dursjen for å kjøle vørteret.
Råstoff finner du på vinogbar.no, petit-agentur.no eller om så på Europris.
Det aller viktigste; Godt humør, god hygiene og pågangsmot! :ilike: :skitbra: :ilike: