Det er mulig jeg har blitt litt for trygg på meg selv, for etter en APA med 150 gram spesialmalt som siste forsøk, går jeg nå rett på og prøver meg på en porter der jeg har snekra oppskrift selv og greier.
Ingrediensene er på plass, så hvis noen med erfaring vil se over oppskriften og fortelle meg akkurat hvorfor dette ikke vil funke, eller omvendt, si at dette ser ok ut og gi two thumbs up. Begge deler hjelper
Porter (Robust Porter)
Original Gravity (OG): 1.076 (°P): 18.4
Final Gravity (FG): 1.019 (°P): 4.8
Alcohol (ABV): 7.47 %
Colour (SRM): 49.8 (EBC): 98.1
Bitterness (IBU): 45.4 (Tinseth - No Chill Adjusted)
64.86% Liquid Malt Extract - Light
13.51% Crystal 80
9.01% Flaked Oats
4.5% Chocolate
4.5% Roasted Barley
3.6% Black Malt
2.5 g/L Fuggles (5.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil)
1.8 g/L East Kent Golding (4.7% Alpha) @ 45 Minutes (Boil)
1.2 g/L East Kent Golding (4.7% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop)
1.3 g/L Fuggles (5.7% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop)
1.8 g/L Chili Pepper @ 5 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes. Boil for 60 Minutes
Fermented at 20°C with Wyeast 1028 London Ale
Recipe Generated with BrewMate
Flaked Oats blir havregryn som jeg hiver i ovnen til det lukter kake (jamnfør en kommentar i en post på forumet). Har egentlig lyst på Chipotle, men tviler på at jeg finner det på Bryne, og gidder ikke dra med meg guttungen på Helgø i dag, så det blir sikkert vanlig rød chilli. Som alltid, siden jeg ikke har stor gryte, blir spesialmalten trukket i den gryta jeg har, på ca 66 grader, og humla vil bli kokt med denne og tilsatt karet sammen med maltekstrakt og humletilsetning.
JEG VIL HA STOR GRYTE! (Caps Lock very intentional!)
Tror ikke jeg er veldig langt unna, men innspill mottas med takk.
Alf.
Ingrediensene er på plass, så hvis noen med erfaring vil se over oppskriften og fortelle meg akkurat hvorfor dette ikke vil funke, eller omvendt, si at dette ser ok ut og gi two thumbs up. Begge deler hjelper
Porter (Robust Porter)
Original Gravity (OG): 1.076 (°P): 18.4
Final Gravity (FG): 1.019 (°P): 4.8
Alcohol (ABV): 7.47 %
Colour (SRM): 49.8 (EBC): 98.1
Bitterness (IBU): 45.4 (Tinseth - No Chill Adjusted)
64.86% Liquid Malt Extract - Light
13.51% Crystal 80
9.01% Flaked Oats
4.5% Chocolate
4.5% Roasted Barley
3.6% Black Malt
2.5 g/L Fuggles (5.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil)
1.8 g/L East Kent Golding (4.7% Alpha) @ 45 Minutes (Boil)
1.2 g/L East Kent Golding (4.7% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop)
1.3 g/L Fuggles (5.7% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop)
1.8 g/L Chili Pepper @ 5 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes. Boil for 60 Minutes
Fermented at 20°C with Wyeast 1028 London Ale
Recipe Generated with BrewMate
Flaked Oats blir havregryn som jeg hiver i ovnen til det lukter kake (jamnfør en kommentar i en post på forumet). Har egentlig lyst på Chipotle, men tviler på at jeg finner det på Bryne, og gidder ikke dra med meg guttungen på Helgø i dag, så det blir sikkert vanlig rød chilli. Som alltid, siden jeg ikke har stor gryte, blir spesialmalten trukket i den gryta jeg har, på ca 66 grader, og humla vil bli kokt med denne og tilsatt karet sammen med maltekstrakt og humletilsetning.
JEG VIL HA STOR GRYTE! (Caps Lock very intentional!)
Tror ikke jeg er veldig langt unna, men innspill mottas med takk.
Alf.