Min første Porter

På søndag skal jeg brygge mitt første Porter (brygg #3 totalt). Jeg fant en oppskrift her på forumet, men fikk ikke tak i nøyaktig de samme humletypene. Bryggselv.no hjalp med å finne erstatninger, men jeg aner ikke hvor mye jeg skal bruke, eller når jeg burde tilsette de.

Jeg satser på 25 l utbytte på en Beer Brew 30, og har kjøpt inn:
4500 g pilsnermalt
500 g røkmalt
375 g havregryn (er det den lettkokte jeg burde bruke?)
150 g roasted barley
250 g amber

Av humle kjøpte jeg 100 g Fuggles og 100 g Bramling Cross (begger er pellets). Av det jeg har lest meg til er det Fuggles som blir aromahumlen og Bramling Cross som brukes som bitterhumle.

Er det noen som kan hjelpe meg med mengdene jeg skal bruke av humlen, og hvor lenge jeg koker de?

Gjæren jeg kommer til å bruke er WLP007 Dry English Ale.
 
En typeriktig porter skal ligge på 20-40 IBU. Du oppgir ikke alfasyre innhold på humlene, men la oss si at Bramling Cross har 6% og Fuggles har 5%. La oss si at OG blir ca 1.055. Bruker du 30 gram Bramling Cross ved 90 minutter (bitter) og 70 gram Fuggles ved 10 minutter (aroma) får du en Tinseth IBU på 30.

Her er forøvrig en fin kalkulator for å regne ut IBU: http://bryggelogg.no/index.php?page=tools&section=bitterness
 
Tilbake
Topp