hei og hopp alle sammen :hadet:
Dette med gjærstarter husker jeg ble en god diskusjon på hjemmebrygge dagen hos nøgne-ø. Kjetil Jikiun mente ganske bestemt at gjærstarter var unødvendig, du risikere bare og få med deg en infeksjon i brygget. Så lenge gjæren var frisk og du ikke overstiger den anbefalte OG (på Wyeast sine xl pakker 1,060) så holdt det i massevis og tillføye det direkte i vørteren.
Selv har jeg alltid praktisert den metoden for og unngå faren for innfeksjon, og jeg har (bank i bordet) aldri hatt noe problem med utgjæring eller for treig utgjering.
Det eneste han mente var EKSTREMT viktig var og få inn nokk oksigen i vørteren. Så ved høyere OG kjøper jeg meg alltid 2 pakker, dyrere men det bryr jeg meg ikke om for det er jo god øl jeg er ute etter!
Dette med gjærstarter husker jeg ble en god diskusjon på hjemmebrygge dagen hos nøgne-ø. Kjetil Jikiun mente ganske bestemt at gjærstarter var unødvendig, du risikere bare og få med deg en infeksjon i brygget. Så lenge gjæren var frisk og du ikke overstiger den anbefalte OG (på Wyeast sine xl pakker 1,060) så holdt det i massevis og tillføye det direkte i vørteren.
Selv har jeg alltid praktisert den metoden for og unngå faren for innfeksjon, og jeg har (bank i bordet) aldri hatt noe problem med utgjæring eller for treig utgjering.
Det eneste han mente var EKSTREMT viktig var og få inn nokk oksigen i vørteren. Så ved høyere OG kjøper jeg meg alltid 2 pakker, dyrere men det bryr jeg meg ikke om for det er jo god øl jeg er ute etter!