Fikk ut 30 liter saft fra epler. Brukte juice maskin.
10 liter ble satt til spontangjæring. OG 1.035, FG 1.003. Dette var som forventet
10 liter ble pasteurisert og tilsatt wlp001 california gjær. OG 1.035, FG 1.020. Denne gjæret altså ikke ut.
10 liter ble tilsatt sukker og pasteurisert.Brukte wlp cider gjær. OG 1.055, FG 1.030. Heller ikke denne gjæret ut.
Alle stod til gjæring i 25 dager mellom 18C og 20C.
Etter det jeg har lest om cider laging så skal cideren gjære ned mot FG 1.000. Den spontangjærede oppførte seg som forventet, men de to pasteuriserte gjæret ikke langt nok ned.
Hva kan årsaken være til denne dårlige utgæringa?
Mener ikke noe gikk galt under prosessen. Pitcha gjær på ca 20 C. Gjæringen var igang etter et døgn.
Forøvrig så smaker cideren helt topp. Søt og alkoholsvak.
10 liter ble satt til spontangjæring. OG 1.035, FG 1.003. Dette var som forventet
10 liter ble pasteurisert og tilsatt wlp001 california gjær. OG 1.035, FG 1.020. Denne gjæret altså ikke ut.
10 liter ble tilsatt sukker og pasteurisert.Brukte wlp cider gjær. OG 1.055, FG 1.030. Heller ikke denne gjæret ut.
Alle stod til gjæring i 25 dager mellom 18C og 20C.
Etter det jeg har lest om cider laging så skal cideren gjære ned mot FG 1.000. Den spontangjærede oppførte seg som forventet, men de to pasteuriserte gjæret ikke langt nok ned.
Hva kan årsaken være til denne dårlige utgæringa?
Mener ikke noe gikk galt under prosessen. Pitcha gjær på ca 20 C. Gjæringen var igang etter et døgn.
Forøvrig så smaker cideren helt topp. Søt og alkoholsvak.