ADale
Norbrygg-medlem
Pleier normalt å kontrollere mesketemperaturen manuelt siden temperaturmåler er på bunnen og den viser mye høyere (for 25 liter batch). Men i dag gikk denne fremgangsmåten galt, fordi jeg brygget 50 liter. Jeg resirkulerte konstant og målte temp. i mesken i midten. Plutselig var temperaturen ca 90 grader (bunnen viste 95 grader). Jeg tilsatte da fort 2-3 liter vann for å få temp. ned og fikk den på 79-80 grader.
Pleier folket å heller se på temperaturen i bunnen og heller sette termostat temperaturen til 80 grader og sirkulere? Det vil i så fall ta veldig lang tid (flere timer).
Er temperaturmåler høyere opp i andre kjeler? Grainfather, Speidel ec?
Pleier folket å heller se på temperaturen i bunnen og heller sette termostat temperaturen til 80 grader og sirkulere? Det vil i så fall ta veldig lang tid (flere timer).
Er temperaturmåler høyere opp i andre kjeler? Grainfather, Speidel ec?