Hei!
Er relativt fersk innen ølbrygging, og lurer på noen ting.
Bruksanvisningen til BB30 sier at man skal sirkulere i 10 min, og la det stå i ro i 60 min. Er det noen grunn til at man ikke skal sirkulere i denne perioden? Det er vel konseptet bak RIMS, og vil kunne hjelpe å holde temperaturen jevnene gjennom hele meskekaret?
Viderere har jeg forstått at det ikke er anbefalt å skylle med 80 grader, og at det heller ikke er nødvendig med en hel time? Hva tenker dere om dette?
Morten
Er relativt fersk innen ølbrygging, og lurer på noen ting.
Bruksanvisningen til BB30 sier at man skal sirkulere i 10 min, og la det stå i ro i 60 min. Er det noen grunn til at man ikke skal sirkulere i denne perioden? Det er vel konseptet bak RIMS, og vil kunne hjelpe å holde temperaturen jevnene gjennom hele meskekaret?
Viderere har jeg forstått at det ikke er anbefalt å skylle med 80 grader, og at det heller ikke er nødvendig med en hel time? Hva tenker dere om dette?
Morten