MortenSickel
Norbrygg-medlem
Da er et av juleølene i gang - Bonsaks julesnadder, baserte på sterk skotsk ale. I oppskriften står det at det skal meskes i 90 minutter. Jeg kjører dette i 35l BIAB oppsettet mitt, så med ca 8 kg malt (forventet OG 1,074) blir det dobbeltmesk. Jeg lurer da på, er den lange mesketiden satt fordi det er mye malt, så dobbeltmesk på 2x60minutter vil holde greit siden jeg da mesker ca 4 kg i slengen, eller er det andre grunner til at mesketiden er så lang på dette ølet (jeg har brygget en del andre Bonsak-sett på rundt fem kg malt, der er mesketiden 60 minutter)
Her er maltbasen 5,2 kg Munich, 1,5 kg Fariytale ale, 1 kg triple Melano, 0,3 kg Grapenut Granola og 0,2 kg Special N
Her er maltbasen 5,2 kg Munich, 1,5 kg Fariytale ale, 1 kg triple Melano, 0,3 kg Grapenut Granola og 0,2 kg Special N