Meskeprofil med Speidel og Amerikansk Brown Ale

Hei!

Vi skal i dag brygge en Amerikansk Brown Ale, Gahr Edition. Dette er ett allgrain ølsett fra Bryggselv. Oppskrift her: http://www.bryggselv.no/Media/Multicase/Documents/Oppskrifter/Amerikansk Brown Ale.pdf

Vi skal brygge på en Speidel og lurer litt på hvordan vi skal sette opp meskeprofilen. Jeg setter veldig pris på om noen man hjelpe oss litt på vei. Dette er vårt tredje brygg på Speidelen så vi er ikke voldsomt erfarne.

Det er litt kjedelig å sette opp Speidelen til 65C i 65 minutter og 78C i 5 minutter når vi har muligheten til å sette opp noe mer avansert, så vi tar gjerne i mot innspill fra dere som har erfaring.

Takk for hjelpen!

- C
 
Hei!

Vi skal i dag brygge en Amerikansk Brown Ale, Gahr Edition. Dette er ett allgrain ølsett fra Bryggselv. Oppskrift her: http://www.bryggselv.no/Media/Multicase/Documents/Oppskrifter/Amerikansk Brown Ale.pdf

Vi skal brygge på en Speidel og lurer litt på hvordan vi skal sette opp meskeprofilen. Jeg setter veldig pris på om noen man hjelpe oss litt på vei. Dette er vårt tredje brygg på Speidelen så vi er ikke voldsomt erfarne.

Det er litt kjedelig å sette opp Speidelen til 65C i 65 minutter og 78C i 5 minutter når vi har muligheten til å sette opp noe mer avansert, så vi tar gjerne i mot innspill fra dere som har erfaring.

Takk for hjelpen!

- C
Du kan gjerne legge inn et steg med 50C i 10 min, men da må du erfaringsmessig øke temperaturen på hovedsteget med en grad eller to for å få samme utgjæring. Et forslag kan være:

50 c i 10 min
66 c i 45 min (67 C om du ønsker litt mer restsødme)
78 c i 10 min.

Mer at den totale mesketiden blir mye lenger siden oppvarmingen mellom de ulike stegene tar en del tid.
 
Heisann!

Takk for tilbakemeldingen! Hadde ikke fått med meg at det var kommet svar i tråden.

Det endte med at vi bare brukte to steg. Enkelt, men det virker... :)

- C
 
Tilbake
Topp