solbero
Norbrygg-medlem
Jeg ønsker å dele min erfaring ved å meske om kvelden og koke den etterfølgende dagen. I går mesket jeg til en porter. Alt gikk fint og det ble litt over 28 l i gryta på SG 1.042. Dette holdt en temperatur på rundt 74 grader celsius. Lokket til gryta ble satt på når alt var ferdig.
Da jeg kom hjem fra jobb i dag og kom inn døra til leiligheten var det en noe emmen lukt. Da jeg åpnet opp døra til vaskerommet der gryta stod så fikk jeg en olifaktorisk åpenbaring uten sammenligningsgrunnlag.
Det var kommet ca. ett centimeter tykt skumlag i gryta. «Dette er en infeksjon» tenkte jeg. En ny SG måling ble tatt, da jeg regnet med at uhumskhetene som hadde kommet seg oppi ville gi et utslag på sukkertettheten. Denne målingen var dønn lik den fra kvelden før.
Med et lite håp har jeg nå kokt opp vørteren, humlet og satt den til gjæring. Håpet er at kokingen vil fjerne noe av lukten og at ølet kan reddes. Smaken virket ganske riktig for en porter, men lukten er emmen. Dette gjør at jeg synes det er vanskelig å skille om det kun er en litt dårlig lukt nå, eller som smaken også er blitt påvirket.
Jeg er ganske sikker på at dette var en infeksjon, men er det noen andre ting det kan være?
Hvis det er en infeksjon, hva kan det være for noe? Vørteren skal i utgangspunktet ha vært pasteurisert ved 74 grader, men kan dette være noe lactobacillus fra mesken? Eller noe annet gøy?
Nå er det bare å vente å se hvordan dette utvikler seg…
Da jeg kom hjem fra jobb i dag og kom inn døra til leiligheten var det en noe emmen lukt. Da jeg åpnet opp døra til vaskerommet der gryta stod så fikk jeg en olifaktorisk åpenbaring uten sammenligningsgrunnlag.
Det var kommet ca. ett centimeter tykt skumlag i gryta. «Dette er en infeksjon» tenkte jeg. En ny SG måling ble tatt, da jeg regnet med at uhumskhetene som hadde kommet seg oppi ville gi et utslag på sukkertettheten. Denne målingen var dønn lik den fra kvelden før.
Med et lite håp har jeg nå kokt opp vørteren, humlet og satt den til gjæring. Håpet er at kokingen vil fjerne noe av lukten og at ølet kan reddes. Smaken virket ganske riktig for en porter, men lukten er emmen. Dette gjør at jeg synes det er vanskelig å skille om det kun er en litt dårlig lukt nå, eller som smaken også er blitt påvirket.
Jeg er ganske sikker på at dette var en infeksjon, men er det noen andre ting det kan være?
Hvis det er en infeksjon, hva kan det være for noe? Vørteren skal i utgangspunktet ha vært pasteurisert ved 74 grader, men kan dette være noe lactobacillus fra mesken? Eller noe annet gøy?
Nå er det bare å vente å se hvordan dette utvikler seg…