Heisan folkens!
Har sendt denne meldinga på det gamle forumet også, men der var det ingen svar og få, virker som det ikke er akkurat sååå mye aktivitet på norbrygg-gruppa mer så jeg prøver meg her... :biersmile:
Jeg har nettopp duplisert en gjærstarter fra en gjær jeg hadde i kjøleskapet. Der stod den i litt under 3 måneder, og jeg lagde 1,5 liter ut av den for å dele i tre for seinere brygging. Da gjæringa var over hadde det lagt seg et litt rart hvitt belegg på toppen, og ikke det vanlige skummet som det pleier og være der. Jeg lurer på om noen av dere har hatt sett lignende fenomen og hva det har å si for gjæra? Da jeg hellte den over i flasker lukta den helt greit, det var bare dette rare belegget som var ulikt det skummet som pleier å være der.....
Håper det blir bra med oppslutning på NM! Er det mange som skal delta der ute? Jeg satser i år bare på 2 brygg dessverre, har ikke hatt tid til å brygge mer til NM, evt. så har jeg :skaal2: med alt samma..... ;D
Mvh
Vemund
Har sendt denne meldinga på det gamle forumet også, men der var det ingen svar og få, virker som det ikke er akkurat sååå mye aktivitet på norbrygg-gruppa mer så jeg prøver meg her... :biersmile:
Jeg har nettopp duplisert en gjærstarter fra en gjær jeg hadde i kjøleskapet. Der stod den i litt under 3 måneder, og jeg lagde 1,5 liter ut av den for å dele i tre for seinere brygging. Da gjæringa var over hadde det lagt seg et litt rart hvitt belegg på toppen, og ikke det vanlige skummet som det pleier og være der. Jeg lurer på om noen av dere har hatt sett lignende fenomen og hva det har å si for gjæra? Da jeg hellte den over i flasker lukta den helt greit, det var bare dette rare belegget som var ulikt det skummet som pleier å være der.....
Håper det blir bra med oppslutning på NM! Er det mange som skal delta der ute? Jeg satser i år bare på 2 brygg dessverre, har ikke hatt tid til å brygge mer til NM, evt. så har jeg :skaal2: med alt samma..... ;D
Mvh
Vemund