etter å ha brygga denne oppskriften..
5,00 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 36,4 %
5,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 36,4 %
1,40 kg Caramunich Malt (110,3 EBC) Grain 10,2 %
0,80 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 5,8 %
0,75 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 5,5 %
0,40 kg Caraaroma (256,1 EBC) Grain 2,9 %
0,20 kg Amber Malt (43,3 EBC) Grain 1,5 %
0,20 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 1,5 %
50,00 gm Northern Brewer [10,53%] (60 min) Hops 23,8 IBU
60,00 gm Goldings, East Kent [4,80%] (15 min) Hops 6,5 IBU
40,00 gm Goldings, East Kent [4,80%] (5 min) Hops 1,7 IBU
1,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 min) Misc
1,00 tsp Yeast Nutrient (Primary 3,0 days) Misc
2 Pkgs British Ale (Wyeast Labs #1098) [Starter 125 ml] Yeast-Ale
traff jeg en OG på 1062, men etter 2 uker på primær og enda en uke på sekundær måler jeg FG til 1030!!??!! vi mesket riktignok litt høyt (68 grader) Hva har skjedd?
Kan det være noen annen grunn til høy FG en mye spesialmalt?
Hilsen en som heller kunne kjøpt lettøl på rema... :nosmile:
5,00 kg Munich Malt (17,7 EBC) Grain 36,4 %
5,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 36,4 %
1,40 kg Caramunich Malt (110,3 EBC) Grain 10,2 %
0,80 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 5,8 %
0,75 kg Wheat, Flaked (3,2 EBC) Grain 5,5 %
0,40 kg Caraaroma (256,1 EBC) Grain 2,9 %
0,20 kg Amber Malt (43,3 EBC) Grain 1,5 %
0,20 kg Black (Patent) Malt (985,0 EBC) Grain 1,5 %
50,00 gm Northern Brewer [10,53%] (60 min) Hops 23,8 IBU
60,00 gm Goldings, East Kent [4,80%] (15 min) Hops 6,5 IBU
40,00 gm Goldings, East Kent [4,80%] (5 min) Hops 1,7 IBU
1,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 min) Misc
1,00 tsp Yeast Nutrient (Primary 3,0 days) Misc
2 Pkgs British Ale (Wyeast Labs #1098) [Starter 125 ml] Yeast-Ale
traff jeg en OG på 1062, men etter 2 uker på primær og enda en uke på sekundær måler jeg FG til 1030!!??!! vi mesket riktignok litt høyt (68 grader) Hva har skjedd?
Kan det være noen annen grunn til høy FG en mye spesialmalt?
Hilsen en som heller kunne kjøpt lettøl på rema... :nosmile: