Hei godtfolk!
Var å handlet inn ingredienser for en Saison isted. Oppskriften blir som følger:
3.5 kg Pilsner malt
0.5 kg Munich 2
0.5 kg Wheat Malt
0.1 kg Crystal malt (120 EBC)
0.4 kg Sukker
Humler:
25 g EKG 60 min
30 g Fuggles 15 min
30 g Fuggles 2 min
Est. OG: 1.060
IBU: 32
Batch size: 20 L
Gjæren skulle være Belle Saison, men da de ikke hadde den på butikken jeg var på, så gikk jeg for Mangrove Jack's M29 French Saison.
Planen var å gjære på 28-30 grader stort sett hele gjæringsforløpet. Tenkte å kjøre på samme temp. med M29 også.
Noen som har noen erfaring med denne gjæren? Hvordan ble evt. resultatet
Ser nå at jeg glemte å kjøpe inn EKG. Kan jeg erstatte denne med Fuggles uten at det blir noen store endringer?
Var å handlet inn ingredienser for en Saison isted. Oppskriften blir som følger:
3.5 kg Pilsner malt
0.5 kg Munich 2
0.5 kg Wheat Malt
0.1 kg Crystal malt (120 EBC)
0.4 kg Sukker
Humler:
25 g EKG 60 min
30 g Fuggles 15 min
30 g Fuggles 2 min
Est. OG: 1.060
IBU: 32
Batch size: 20 L
Gjæren skulle være Belle Saison, men da de ikke hadde den på butikken jeg var på, så gikk jeg for Mangrove Jack's M29 French Saison.
Planen var å gjære på 28-30 grader stort sett hele gjæringsforløpet. Tenkte å kjøre på samme temp. med M29 også.
Noen som har noen erfaring med denne gjæren? Hvordan ble evt. resultatet
Ser nå at jeg glemte å kjøpe inn EKG. Kan jeg erstatte denne med Fuggles uten at det blir noen store endringer?