Hei, her kommer mitt første foruminlegg! Jeg er ganske nybegynner når det gjelder ølbrygging, men jeg har satt noen ekstrakt-sett og noen malt-sett tidligere
Jeg har investert i et kjøleskap for gjæring, og tenkte derfor jeg skulle prøve å sette en pils til forandring fra all IPA-en som har blitt laget i det siste. Jeg tenkte jeg skulle kjøpe dette settet fra Mangrove Jack's, men så merket jeg at det følger med en lager gjær (M54 Californian Lager) som trives best mellom 18 og 20°C. Selv om Mangrove Jack's skryter veldig over at gjæret ikke skal gi fra seg noen smaker som man ikke vil ha i en pils/lager har jeg vanskeligheter for å tro at resultatet blir like bra som hvis man hadde brukt en ordentlig pilsner-gjær. Rett meg hvis jeg tar feil her, antagelsene mine er kun basert på det jeg har lest på foruminnlegg og artikler på nettet
Siden jeg har muligheten til å gjære ølet på lavere temperaturer tenkte jeg å erstatte gjæret som følger med med dette gjæret. Er det noen som tror dette vil påvirke ølen på en positiv måte eller er det like greit å bruke gjæren som følger med settet?
Videre tenkte jeg å lagre ølet frem til i sommer, men jeg har ikke mulighet til å lagre ølet på lavere temperatur enn 20°C. Er det noen som vet om dette går fint, eller må ølet lagres på ca. 10°C?
På forhånd takk for alle svar!
Jeg har investert i et kjøleskap for gjæring, og tenkte derfor jeg skulle prøve å sette en pils til forandring fra all IPA-en som har blitt laget i det siste. Jeg tenkte jeg skulle kjøpe dette settet fra Mangrove Jack's, men så merket jeg at det følger med en lager gjær (M54 Californian Lager) som trives best mellom 18 og 20°C. Selv om Mangrove Jack's skryter veldig over at gjæret ikke skal gi fra seg noen smaker som man ikke vil ha i en pils/lager har jeg vanskeligheter for å tro at resultatet blir like bra som hvis man hadde brukt en ordentlig pilsner-gjær. Rett meg hvis jeg tar feil her, antagelsene mine er kun basert på det jeg har lest på foruminnlegg og artikler på nettet
Siden jeg har muligheten til å gjære ølet på lavere temperaturer tenkte jeg å erstatte gjæret som følger med med dette gjæret. Er det noen som tror dette vil påvirke ølen på en positiv måte eller er det like greit å bruke gjæren som følger med settet?
Videre tenkte jeg å lagre ølet frem til i sommer, men jeg har ikke mulighet til å lagre ølet på lavere temperatur enn 20°C. Er det noen som vet om dette går fint, eller må ølet lagres på ca. 10°C?
På forhånd takk for alle svar!