Maltekstrakt i stedet for sukker?

Hei. Jeg er fersk bruker av dette forumet, men har brygget øl på den lettvinte måten i noen år ved å bruke Coopers øl konsentrat med iblandet sukker. Det er det som står i oppskrifta på boksen. Har hørt at maltextrakt kjøpt på butikken er mye bedre.
Jeg bruker 1,5 kg sukker per boks konsentrat. Det gir rundt 4,8 % alkohol. Spørsmål: kjenner noen der ute til hvor mye maltextrakt som må brukes for og erstatte sukker i dette tilfelle?
Torbjørn
 
 
Om du vil ha ca 4.8% så kan du tilsette en boks på 1.5kg flytende maltekstrakt. Om du bruker spraymalt kan du tilsette ca 1.25kg.
(antar her at du bruker en gjær med ca 75% utgjæringsgrad).
 
Glemte i forbifarten å si at maltekstrakten på butikken er en smule bitter og ganske mørkt. Bestill på en av nettbutikkene istedenfor, rimeligere og mindre bittert.
Du får sikkert flere svar om du poster spørsmål om bryggingen din i "Brygging" forumet, eller "Generelt og nybegynner"-forumene istedenfor.

Lykke til.
 
Tilbake
Topp