Måling av SG under gjæring

Hei,

Skal kline til med en lager i nær framtid og ser på oppskriften av temp skal økes til 16c når "gjæringen går mot slutten". Jeg er ikke vant med å måle SG underveis, jeg vil rett og slett ikke åpne karet for å unngå infeksjon. Er dette et must, eller kan man si at man øker til 16c etter 10-12 dager?

Videre skal den stå på 2,2c for lagering i 17 dager etter at gjæringen er ferdig. Burde man her også måle FG eller bare skru til 2,2 etter 14dager?

-og dersom man måler SG; hvordan gjør dere det mest sterilt?

På forhånd takk for svar - skulle gjerne spandert et hjemmebrygg på alle dere:)
 
Timing er nøkkelen til å få det korrekt. Du bør treffe når det står igjen rundt 1plato/4 poeng. Spray godt med starsan rundt lokket før du åpner og ta prøve med en vintyv
 
Tilbake
Topp