måling av FG når det er (åpenbart) alkohol i vesken

Johnemann

Norbrygg-medlem
Når man lager øl så kan du måle OG uten nevneverdige problemer. Bare sørg for at du har rett temperatur.
MEN når du måler etter at vørteren har blitt til det gylne vakre fludiumet som kalles øl, er det kommet (forhåpentligvis) alkohol inn i bildet. Dette endrer vel målingen ?
Eller er det "straka vegen" og rett frem målingen (tror ikke det)
Jeg mener å ha sett ett emne om dette ett sted... men finner det ikke igjen.
Kan noen peke meg i rett retning ?
Måler med refraktometer.

:trist:
 
Jeg har helt sluttet å bruke hydrometeret før gjæring jeg. Samtlige ganger jeg har brukt begge deler har disse vist nøyaktig det samme. Slipper også å kjøle vørteren ned til 20 grader for å bruke hydrometeret. Ve dbruk av refraktometer er det bare å slipe noen dråper på prismen og måle med en gang. Vørteren får den samme temperaturen som refraktometer nesten umiddelbart pga den lille mengden vørter.

Under gjæring bruker jeg hydrometer. Men skal forsøke meg litt med refraktometer på dette også og prøve meg på å regne om for morro skyld.
 
Tilbake
Topp