Maks gjæringstid ale

Hei,

Har et øl med us safale 05, som jeg satte for 3 uker siden på hytta. Hadde tenkt og tappe denne sist helg, men det ble det ikke noe av... Så var det snart helg igjen, og det ser ut til å blir problematisk å få til noe denne helga også...

Dersom det må stå en uke til, hadde det hjulpet å senke temperaturen på rommet det står i (i så fall hvilken temperatur)? Og hvordan er oddsen for at øllet vil overleve dette?
 
Du kan godt senke tempen, f eks til noen få varmegrader, men det skal vel strengt tatt ikke være nødvendig. Oddsene er uansett små (ja, det er korrekt bruk av odds for stor/god sannsynlighet  ;D) for at ølet klarer seg helt fint i 4 uker.
 
Har hatt ale stående på gjærfat i fire uker, uten problemer. Kanskje litt mer gjærsmak, men på ingen måte overveldende.
 
Tilbake
Topp