Brygger: Andreas Högfeldt
Plassering: 1. plass i klasse imperial 2017
Type: 13C Trelagret øl (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: 40g bourboneikm 7g amerikansk eik dynket i makers mark bourbon.
OG: 1104
FG: 1032
Mengde vørter: 18,0l
Mengde ferdig øl: 14,0l
Alkoholstyrke: 9,5%
Beregnet IBU: 78,0
Beregnet farge: 78,8 EBC
Gjærbare ingredienser
3.96kg Marris Otter
792g Brown malt
528g vetemalt
495g Chocolate wheat
165g Roasted barley
330g Dark chrystal malt 275ebc
330g Chrystal wheat 120ebc
Humle og krydder
90min 25g Summit 16.2%
10min 16g Challenger 7.5%
10min 16g Summit 16.2%
Andre ingredienser
1,5ss Oppslammet kritt
2krm Kalsiumklorid
Meskeinformasjon
67grader i 2 timer
Utlak 72 grader
Gjæring
Gjærtype: WLP 090 San diego
Gjærmengde: Ca 0.5L starter
Informasjon om gjæring:
21 grader i ca 3 uker.
Kommentarer
Eik er dynket i ca 2dl makers mark bourbon. Ristet ett par tre ganger i løpet av 5min og etter det er alt tilsatt etter utført primærgjæring. Ølet tappes om etter en uke med eik til sekundærgjæring. Ølet flaskes etter ca 2 ukers sekundærgjæring.
Flaskene har stått i kjøleskap på ca 4 grader frem til konkuranse.
Informasjon om konkurranseølet
Brygget: 1. april 2015
Flasket: 15. mai 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N
Plassering: 1. plass i klasse imperial 2017
Type: 13C Trelagret øl (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: 40g bourboneikm 7g amerikansk eik dynket i makers mark bourbon.
OG: 1104
FG: 1032
Mengde vørter: 18,0l
Mengde ferdig øl: 14,0l
Alkoholstyrke: 9,5%
Beregnet IBU: 78,0
Beregnet farge: 78,8 EBC
Gjærbare ingredienser
3.96kg Marris Otter
792g Brown malt
528g vetemalt
495g Chocolate wheat
165g Roasted barley
330g Dark chrystal malt 275ebc
330g Chrystal wheat 120ebc
Humle og krydder
90min 25g Summit 16.2%
10min 16g Challenger 7.5%
10min 16g Summit 16.2%
Andre ingredienser
1,5ss Oppslammet kritt
2krm Kalsiumklorid
Meskeinformasjon
67grader i 2 timer
Utlak 72 grader
Gjæring
Gjærtype: WLP 090 San diego
Gjærmengde: Ca 0.5L starter
Informasjon om gjæring:
21 grader i ca 3 uker.
Kommentarer
Eik er dynket i ca 2dl makers mark bourbon. Ristet ett par tre ganger i løpet av 5min og etter det er alt tilsatt etter utført primærgjæring. Ølet tappes om etter en uke med eik til sekundærgjæring. Ølet flaskes etter ca 2 ukers sekundærgjæring.
Flaskene har stått i kjøleskap på ca 4 grader frem til konkuranse.
Informasjon om konkurranseølet
Brygget: 1. april 2015
Flasket: 15. mai 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N
Sist redigert: