For en uke siden brygget vi vår første Lager. Etter å ha lest gjennom diverse tråder om dette ølet følte vi ganske forberedt på hva vi kunne forvente oss under gjæringsprosessen.
Så overraskelsen var stor da jeg sjekket SG i dag og fant denne til 1.014, etter bare en uke. OG var 1.052.
Pitchet på 7-8 grader og lot den stige til 10 grader der den blir holdt stabil. Regulerer med en BrewPi slik at jeg kan se at det har gått rett for seg.
Planen var å holde den på 10 grader i 15-17 dagen for så å gi den en diacetylrest ett par dager, men det har vel ingen hensikt nå da det ikke kan være mye gjærbart sukker igjen?
Er jeg helt på bærttur her eller har dette gjæringsforløpet gått alt for fort?
Så overraskelsen var stor da jeg sjekket SG i dag og fant denne til 1.014, etter bare en uke. OG var 1.052.
Pitchet på 7-8 grader og lot den stige til 10 grader der den blir holdt stabil. Regulerer med en BrewPi slik at jeg kan se at det har gått rett for seg.
Planen var å holde den på 10 grader i 15-17 dagen for så å gi den en diacetylrest ett par dager, men det har vel ingen hensikt nå da det ikke kan være mye gjærbart sukker igjen?
Er jeg helt på bærttur her eller har dette gjæringsforløpet gått alt for fort?