Kom over denne her; https://indd.adobe.com/view/4ca41a5f-612a-4d45-9115-4aae6198814c
Bruker dere formelen som står i denne til å beregne vannmengde før tilsetting av malt?
Stiller også spørsmål om volum før kok. Skal det være 60Liter i kjelen før koking starter når det er snakk om et 50Liters brygg slik som oppskriftene heter?
Grunnen til eg spør om dette er for brygget vi satt sist helg hadde kun 9,5kg malt. Bruker eg da formelen som står i linken så ender eg opp på ca 31liter vann i kjelen før tilsetting av malt. Og viss eg skal ha 60liter før koking så må eg da skylle med 30liter.
Bruker dere formelen som står i denne til å beregne vannmengde før tilsetting av malt?
Stiller også spørsmål om volum før kok. Skal det være 60Liter i kjelen før koking starter når det er snakk om et 50Liters brygg slik som oppskriftene heter?
Grunnen til eg spør om dette er for brygget vi satt sist helg hadde kun 9,5kg malt. Bruker eg da formelen som står i linken så ender eg opp på ca 31liter vann i kjelen før tilsetting av malt. Og viss eg skal ha 60liter før koking så må eg da skylle med 30liter.