Litt for høy mesketemp

JMD

 
Fikk litt for høy mesketemp på steg to av Santa self-medication .
66 grader i tim gikk fint men kom opp i ca 83 på steg to som skulle være 77 .
Er ølet ødelagt nå ? kan vel få med en masse tanning i ølet ved for høy temp .
Bare og sette til gjæring og se hva det blir ?
 
Slapp av, ingen skade skjedd. Målet med det steget er å stoppe enzymene, samt å få mer tyntflytende vørter for å hjelpe på skylling. Begge disse målene nås også på 83C. Du trenger ikke å bekymre deg for tanniner så lenge pH-en er lav nok. Dersom du kun varmet opp mesken din så er den lav nok.
 
Jeg vil vel tro at mye tanniner burde være mulig å smake på vørteren? Smaker vørteren OK, så er sjansen for godt øl stor.
 
Da er 23 liter satt til gjæring .
Kunne ikke kjenne noen usmak på vørteren , den smakte faktisk godt . he he
 
Tilbake
Topp