Hei venner,
Jeg har brygget 4 ganger med min Speidel, og alt har gått bra - null problem.
I dag klarte denne gamle mannen å tømme i malten uten at bunnsoleplaten var satt inn!! - Vel flere har sikkert klart det sammme - og det løste seg.
(tømme ut alt - knuse nu malt og på`n igjen)
Men jeg har et problem med tappekranen på Speidelen. Kunststoffhylsen den sitter i følger delvis med rundt når jeg vrir på krana. Og den blir da stående i en stilling som gjør at det bare sildrer ut av den ved full åpninbg av selve krana. Har hatt den fra hverandre og sett hvordan den skal stå for full åpning - og merket meg dette. Kan da vri den i rett stilling med en vannpumpetang når den går bananas, men slik bøt det vel ikke være?
Andre som opplever det samme, og hvordan løses eventuelt dette? Får eventuelt høre med Petit.
Som opprinnelig dansk holder jeg i dag på å brygge en dansk juleøl. Det er slikt man gir barna, skal bare inneholde ca. 2% alkohol. Har laget et oppsett som skal gi OG på 1060, og jeg har tenkt å følge nøye med på gjæringsprosessen. Tanken var at når den kom ned i 1040 skal den over i Speidelen igjen for å varmes opp til 60grader ? i kanskje 10 minutter for å avbryte gjæringen. Deretter i fat og trykksette på vanlig vis. Er dette farbar vei tro? Har målt FG på en original slik juleøl, og den er på 1040.
God søndag
Fred
Jeg har brygget 4 ganger med min Speidel, og alt har gått bra - null problem.
I dag klarte denne gamle mannen å tømme i malten uten at bunnsoleplaten var satt inn!! - Vel flere har sikkert klart det sammme - og det løste seg.
(tømme ut alt - knuse nu malt og på`n igjen)
Men jeg har et problem med tappekranen på Speidelen. Kunststoffhylsen den sitter i følger delvis med rundt når jeg vrir på krana. Og den blir da stående i en stilling som gjør at det bare sildrer ut av den ved full åpninbg av selve krana. Har hatt den fra hverandre og sett hvordan den skal stå for full åpning - og merket meg dette. Kan da vri den i rett stilling med en vannpumpetang når den går bananas, men slik bøt det vel ikke være?
Andre som opplever det samme, og hvordan løses eventuelt dette? Får eventuelt høre med Petit.
Som opprinnelig dansk holder jeg i dag på å brygge en dansk juleøl. Det er slikt man gir barna, skal bare inneholde ca. 2% alkohol. Har laget et oppsett som skal gi OG på 1060, og jeg har tenkt å følge nøye med på gjæringsprosessen. Tanken var at når den kom ned i 1040 skal den over i Speidelen igjen for å varmes opp til 60grader ? i kanskje 10 minutter for å avbryte gjæringen. Deretter i fat og trykksette på vanlig vis. Er dette farbar vei tro? Har målt FG på en original slik juleøl, og den er på 1040.
God søndag
Fred