Jeg brygger på en Grainfather, men må også tilstå at jeg i det siste har «brygget» Fresh Wort Kits for å slippe den lange, tunge bryggedagen.
Da jeg har en del slekt og venner som ikke tåler gluten, har jeg med hell benyttet Brewers Clarex for å lage glutenfritt øl. Jeg selv har diabetes, og har i det siste derfor tilsatt Ultra Ferm. Dette fører som kjent til at ugjærbart sukker blir omdannet til gjærbart sukker, og FG har endt på 1.0000 så dette stemmer bra.
» Ulempen» er at ølet blir alkoholsterkt. En bohemian pilsner som etter oppskriften skulle lande på 5,3% endte på ca 7%, og en juleøl som jeg er ferdig gjæret nå, skulle endt på 4,7% men lander på 6%(som kanskje er helt OK)
Spørsmålet mitt er om det er noen enkel måte å treffe bedre på alkoholstyrken? Jeg mener at godt øl ikke behøver å være sterkt øl, og synes at lavkarboøl og f.eks session IPA På ca 4,2 er helt greit. Lagerøl på 7% er litt mye synes jeg, spesielt dersom en skal slukke tørsten en varm sommerdag.
Noen som har gode råd som ikke forutsetter en mastergrad i ølbrygging?
Da jeg har en del slekt og venner som ikke tåler gluten, har jeg med hell benyttet Brewers Clarex for å lage glutenfritt øl. Jeg selv har diabetes, og har i det siste derfor tilsatt Ultra Ferm. Dette fører som kjent til at ugjærbart sukker blir omdannet til gjærbart sukker, og FG har endt på 1.0000 så dette stemmer bra.
» Ulempen» er at ølet blir alkoholsterkt. En bohemian pilsner som etter oppskriften skulle lande på 5,3% endte på ca 7%, og en juleøl som jeg er ferdig gjæret nå, skulle endt på 4,7% men lander på 6%(som kanskje er helt OK)
Spørsmålet mitt er om det er noen enkel måte å treffe bedre på alkoholstyrken? Jeg mener at godt øl ikke behøver å være sterkt øl, og synes at lavkarboøl og f.eks session IPA På ca 4,2 er helt greit. Lagerøl på 7% er litt mye synes jeg, spesielt dersom en skal slukke tørsten en varm sommerdag.
Noen som har gode råd som ikke forutsetter en mastergrad i ølbrygging?