Hei,
Legger den inn her på nybegynner, siden jeg er ganske fersk og dette er det første innlegget mitt (har lest MYE her).
Lagde en mørk tysk hveteøl.
Den er ferdig nå, og jeg er nok ikke fornøyd.
Synes jeg fikk for lite ut av fruktesterene og litt mye gjærlukt.
Fargen og karboneringen ble veldig bra!
Brukte ujustert vann fra Oset i Oslo og BIAB.
Beregnet:
OG 1.052
FG 1.013
Jeg fikk:
OK 1.046
FG 1.016
69% kjeleeffektivitet og 65% gjæring.
(tok en FFT og fikk 1.013 på den, men den stoppet på 1.016 etter 10 dager)
Hva kan ha gått galt?
Lav OG; Litt for grov kverning, som i at det kan ha vært noen hele korn?
Høy FG; For høy mesketemp? Prøvde å justere litt med kokeplate i BIAB oppsettet mitt. Gikk kanskje ikke helt bra.
Noe annet?
Dette er malten:
Wheat Malt 50,0%
Pils malt 15,4%
Munich malt 26,9%
Special W 3,1%
Crystal malt 3,1%
Carafa II 1,5%
Brukte MJ M20 gjær. Rehydrert etter Palmermetoden.
Temp ca 20-22 gC i 8 dager og 23-24gC i 7 dager - totalt 15 dager.
Stormgjæring startet i løpet av 8-10 timer og ga seg etter et par døgn. Gjærbøtta var da opp mot 22-23 gC.
Legger den inn her på nybegynner, siden jeg er ganske fersk og dette er det første innlegget mitt (har lest MYE her).
Lagde en mørk tysk hveteøl.
Den er ferdig nå, og jeg er nok ikke fornøyd.
Synes jeg fikk for lite ut av fruktesterene og litt mye gjærlukt.
Fargen og karboneringen ble veldig bra!
Brukte ujustert vann fra Oset i Oslo og BIAB.
Beregnet:
OG 1.052
FG 1.013
Jeg fikk:
OK 1.046
FG 1.016
69% kjeleeffektivitet og 65% gjæring.
(tok en FFT og fikk 1.013 på den, men den stoppet på 1.016 etter 10 dager)
Hva kan ha gått galt?
Lav OG; Litt for grov kverning, som i at det kan ha vært noen hele korn?
Høy FG; For høy mesketemp? Prøvde å justere litt med kokeplate i BIAB oppsettet mitt. Gikk kanskje ikke helt bra.
Noe annet?
Dette er malten:
Wheat Malt 50,0%
Pils malt 15,4%
Munich malt 26,9%
Special W 3,1%
Crystal malt 3,1%
Carafa II 1,5%
Brukte MJ M20 gjær. Rehydrert etter Palmermetoden.
Temp ca 20-22 gC i 8 dager og 23-24gC i 7 dager - totalt 15 dager.
Stormgjæring startet i løpet av 8-10 timer og ga seg etter et par døgn. Gjærbøtta var da opp mot 22-23 gC.