Børge B
Dommer
Fant denne oppskriften - som så fristende ut: http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,257.0.html
Ihht meskeskjema skal det meskes på 61c i 60 min.
Når jeg samtidig leser i "bibelen" Moderne Hjemmebrygging, ser det ut for meg som om dette meskeskjemaet ikke inkluderer en alfa-amalyse.
"Det er imidlertid nødvendig for produksjonen av en brukbar vørter at mesketemperaturen er tilpasset slik at begge disse enzymene blir aktivert."
Hvordan tolker jeg dette ? Har oppskriften en svakhet, eller er alfa-amalysen bevisst utelatt ?
Spent på - og takknemlig for - svar.
Ihht meskeskjema skal det meskes på 61c i 60 min.
Når jeg samtidig leser i "bibelen" Moderne Hjemmebrygging, ser det ut for meg som om dette meskeskjemaet ikke inkluderer en alfa-amalyse.
"Det er imidlertid nødvendig for produksjonen av en brukbar vørter at mesketemperaturen er tilpasset slik at begge disse enzymene blir aktivert."
Hvordan tolker jeg dette ? Har oppskriften en svakhet, eller er alfa-amalysen bevisst utelatt ?
Spent på - og takknemlig for - svar.