Late hopping

Hei. Er det noen som har erfaring med å bare bruke late hopping ved brygging?
Jeg kan jo da øke mengden humle betraktelig, og samtidig oppnå samme IBU.
Noen erfaringer?..
 
Funker fint det. Du vil få mer smak og aroma, i tillegg til bitterhet. Jeg brygget nettopp en SMaSH med Maris Otter og Nelson Sauvin. Tilsatte all humle fra 20 minutter og frem til og med flameout. Resultatet ble et øl med en rimelig heftig humlesmak og aroma.
 
Takk for svar, skal definitivt prøves. Har faktisk planer om en single hop Nelson Sauvin selv. Kjørte du 20, 10 og 0?
 
Kjørte følgende humleskjema på 22 liter:

15 gram @ 20 min
15 gram @ 15 min
20 gram @ 10 min
20 gram @ 5 min
20 gram @ 0 min

og tørrhumlet med 3 gram per liter..
 
Tilbake
Topp