lakris i ekstrakt sett.

Jeg har kjøpt ett Coopers Stout ekstrakt sett. Har og supplert med mørk maltekstrakt og stedet for sukker og fersk gjær fra wyeast , men vil og ha litt lakris rot.
Bør jeg ha i den fra begynnelsen av eller tilsette den etter noen dagers gjæring? ?
 
Hei,
Skal ikke den kokes siste 15min? I hvert fall på allgrain. Du koker vel med ekstrakt også?

A
 
Har ikke pleid og koke noe annet enn 3 liter av vannet og desinfiserer allt utstyr og bokser før bruk, men kan jo koke lakrisen med vannet før jeg har det i dunken.
 
Det er tryggere og sikrere. Vil koking påvirke smaken? Du kan prøve å kaldtrekke lakris i et glass vann vs et glass med kokt å sammenligne. Du må si ifra hvordan det ble :)
 
Etter anvisning fra en kar på bryggeland lot jeg lakrisroten trekke i kokende vann og tilsatte fra starten av.
Nå bobler det godt i dunken medhjelp fra old ale gjær.
 
Tilbake
Topp