I engelsk litteratur blir det referert til conditioning og maturation (f.eks. i Radical Brewing). Vil conditioning si lagring på sekundærkar og maturation si modning på flaske?
Hva vil forskjellene på dette være mtp påvirkning av smak osv? F.eks. i oppskriften til en belgisk strong pale ale, anbefales det i Radical Brewing en måneds conditioning på kjøleskapstemperatur, og så 8 til 10 ukers maturation. Det først for å runde av smakene står det, men så vidt jeg har skjønt er vel hensikten den samme med modning på flaske? Hvorfor gjøres begge deler?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Hva vil forskjellene på dette være mtp påvirkning av smak osv? F.eks. i oppskriften til en belgisk strong pale ale, anbefales det i Radical Brewing en måneds conditioning på kjøleskapstemperatur, og så 8 til 10 ukers maturation. Det først for å runde av smakene står det, men så vidt jeg har skjønt er vel hensikten den samme med modning på flaske? Hvorfor gjøres begge deler?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk