Lagring og modning

I engelsk litteratur blir det referert til conditioning og maturation (f.eks. i Radical Brewing). Vil conditioning si lagring på sekundærkar og maturation si modning på flaske?

Hva vil forskjellene på dette være mtp påvirkning av smak osv? F.eks. i oppskriften til en belgisk strong pale ale, anbefales det i Radical Brewing en måneds conditioning på kjøleskapstemperatur, og så 8 til 10 ukers maturation. Det først for å runde av smakene står det, men så vidt jeg har skjønt er vel hensikten den samme med modning på flaske?  Hvorfor gjøres begge deler? :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Med conditioning menes som regel å la ølet ettergjære for å få kullsyre, maturation er videre modning/lagring.
 
Kan være viktig å ta med Cold Conditioning her som for å klarne øl kan være greit.
(fra How to Brew)
Towards the end of secondary fermentation, the suspended yeast flocculates (settles out) and the beer clears. High molecular weight proteins also settle out during this stage. Tannin/phenol compounds will bind with the proteins and also settle out, greatly smoothing the taste of the beer. This process can be helped by chilling the beer, very similar to the lagering process. In the case of ales, this process is referred to as Cold Conditioning, and is a popular practice at most brewpubs and microbreweries
 
Tusen takk for oppklaring! :)

Sannsynligvis cold conditioning som menes her da.

Står det også noe om man bør heve temp til romtemperatur før det flaskes, eller om man flasker den kald?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
magnushuth skrev:
Tusen takk for oppklaring! :)

Sannsynligvis cold conditioning som menes her da.

Står det også noe om man bør heve temp til romtemperatur før det flaskes, eller om man flasker den kald?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

http://forum.norbrygg.no/index.php/topic,18273.0.html Men temp. På flasker og brygg kan med fordel ha så lik temperatur som mulig. Dette har en skumdempende virkning iallefall på på flasking fra fat der øllet er karbonert kunstig.
 
Tilbake
Topp