Har en hveteøl stående til gjæring.
Det er snart tid for flasking og lurer derfor på
hvor lang tid den bør stå i romtemperatur før den blir satt kaldt
til lagring?
Hva er typisk lagringstemperatur og hvor lenge bør den lagres før
den kan konsumeres?
1 veke i romtemperatur er som regel nok for å få kolsyre. Eg reknar med at det er ein ale og ikkje ein lager du har. Mi erfaring er at du ikkje treng å kaldlagre før konsum. Den kan gjerne stå mellom 10 og 20 grader ei god stund for vidare modning. Smak på ølet ofte. Viss den smakar godt eter ei til to veker etter opptapping, så er du eigentleg i mål. Kald og mørk lagring vil nok vere med på å bevare øla i lenger tid, men veldig kald lagring bremsar modninga. Kveiteøl er fin sommarøl, så det er ikkje sikkert det er ei relevant problemstilling.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.