Har nå brygget ferdig årets diverse juleøl..Andrimne Old Ale har stått på 15 grader siden midten av august.
Vestbryggs Belgisk Jul ble brygget i slutten av september og skal helst lagres i ca 2 mnd....Skal den også lagres på 15 grader?Brygget også Vestbryggs 7 sorter denne uka...Har den godt av lagring...hvis ja,hvilken temperatur?
Er det ikke en fare for at ølet blir oksidert?
Er det så enkelt som at alkoholsterke øltyper har godt av lagring en måned eller to,ved ganske høy temperatur og humlesterke øltyper helst skal rett i kjøleskapet ved 3-8 grader?
Eller kan jeg rett og slett lagre alt øl i kjøleskapet rett etter karbonering?
Vestbryggs Belgisk Jul ble brygget i slutten av september og skal helst lagres i ca 2 mnd....Skal den også lagres på 15 grader?Brygget også Vestbryggs 7 sorter denne uka...Har den godt av lagring...hvis ja,hvilken temperatur?
Er det ikke en fare for at ølet blir oksidert?
Er det så enkelt som at alkoholsterke øltyper har godt av lagring en måned eller to,ved ganske høy temperatur og humlesterke øltyper helst skal rett i kjøleskapet ved 3-8 grader?
Eller kan jeg rett og slett lagre alt øl i kjøleskapet rett etter karbonering?