Lagring av øl i kjeller - varierende temperatur

Jeg brygger en del belgiske øl, og skal også snart lage en imperal stout. Øl som gjerne lagres et år eller fler.

I kjelleren svinger temperaturen mellom 6 og 18 grader. De kaldeste vinterene blir det enda kaldere,. og jeg vet at vannrørene sprakk et år, men det er nå snakk om å sette inn ovn for å sikre mot frost.

Er dette et sted jeg kan lagre øl over flere år? Det er grenser for hvor mange kjøleskap jeg kan tillate meg i en middels liten leilighet, så jeg håper dette er brukbart...
 
AMelbye skrev:
Jeg brygger en del belgiske øl, og skal også snart lage en imperal stout. Øl som gjerne lagres et år eller fler.

I kjelleren svinger temperaturen mellom 6 og 18 grader. De kaldeste vinterene blir det enda kaldere,. og jeg vet at vannrørene sprakk et år, men det er nå snakk om å sette inn ovn for å sikre mot frost.

Er dette et sted jeg kan lagre øl over flere år? Det er grenser for hvor mange kjøleskap jeg kan tillate meg i en middels liten leilighet, så jeg håper dette er brukbart...


Prøver å blåse litt liv i denne. Jeg har noe av den samme utfordringen med en kjeller som på sommeren ligger på 10-14 grader og 7-10 på vinteren. Øl bør vel lagres under 10?
 
SortKatt skrev:
Prøver å blåse litt liv i denne. Jeg har noe av den samme utfordringen med en kjeller som på sommeren ligger på 10-14 grader og 7-10 på vinteren. Øl bør vel lagres under 10?

Samme her. Generelt sett er det bedre å lagre/oppbevare øl kjølig, men det kommer jo an på hva slags øl du vil lagre. Øl som prinsipielt er godt egnet til lagring, dvs. (mørkt) sterkøl, klarer seg godt. Har noen flasker Berentsen Stelliger Divum fra 2010 stående -- det er et veldig mørkt juleøl på ca. 18 % som ikke har fått noen skade av å stå under varierende temperaturforhold. Alt annet øl bør jo egentlig drikkes mer eller mindre ferskt -- kanskje en anledning til å drikke litt mer om sommeren  8)
 
Tilbake
Topp