Hei.
Har skaffet meg øleskap, og nå er det gådd over én uke siden jeg satte flaskene til naturlig karbonering
Har ikke hatt dette valget før, men nå som kjøleskapet er i hus har jeg et spørsmål.
--> Når én ukes naturlig karbonéring er gjort, hva er å foretrekke av lagring/modning utover det?
Er det om å gjøre å få ølet fortest mulig i kjøleskap, eller er det fordeler/ulemper rundt å la ølet stå enda lengre i romtemp?
[size=8pt]Ølet det gjelder er forøvrig et eksperiment; Ølsett type Muntons Gold Continental Pilsner, gjæret med Alegjær (Windsor Danstar tørrgjær), sprutet opp med noen gram Crystal og DME+dextrose :skitbra:[/size]
Har skaffet meg øleskap, og nå er det gådd over én uke siden jeg satte flaskene til naturlig karbonering
Har ikke hatt dette valget før, men nå som kjøleskapet er i hus har jeg et spørsmål.
--> Når én ukes naturlig karbonéring er gjort, hva er å foretrekke av lagring/modning utover det?
Er det om å gjøre å få ølet fortest mulig i kjøleskap, eller er det fordeler/ulemper rundt å la ølet stå enda lengre i romtemp?
[size=8pt]Ølet det gjelder er forøvrig et eksperiment; Ølsett type Muntons Gold Continental Pilsner, gjæret med Alegjær (Windsor Danstar tørrgjær), sprutet opp med noen gram Crystal og DME+dextrose :skitbra:[/size]