Vladimir
Norbrygg-medlem
Jeg er vokst opp med tsjekkisk pils. Bernard er min favoritt, og vi handler ikke på Rema uten å kjøpe noen flasker.
Jeg har veldig begrenset erfaring med brygging av lagerøl, først og fremst pga plassmangel. Nå har vi nettopp flytta i hus med (øl)kjeller. Det er 8 grader i kjelleren og det er på tide å starte med lagerbrygging. Jeg har lyst til å brygge noe som likner Bernard.
Malt:
Tsjekkisk pils = Tsjekkisk undermodifisert gulvmalt og dekoksjon. Tsjekkisk malt får man ikke kjøpt i Norge. Det nærmeste som fins er vel Weyermann sitt Bohemian floor malted pilsner. Ut i fra spesifikasjoner ser det ut at dette maltet er egentlig ganske høyt modifisert. Er det noe vits å prøve å dekoktere med dette maltet?
Her er maltbasen jeg tenker å bruke:
92% bohemian floor malted pilsner
5% mørk munich
2% syremalt
1% caramunich
Dette gir omtrent 10 EBC (hvis vi dropper dekoksjon).
Humle:
Northern Brewer som bitterhumle
Deretter 1 gr/l Northern Brewer + Saaz@30 og 10 min.
NB er min favoritthumle og må være med.
Bernard har ganske sterk humlesmak og aroma. De bruker humleekstrakt. Kan det være en god ide å tørrhumle?
Gjær:
Jeg liker å bruke tørrgjær og tenker å bruke Lallemand Diamond. Fins det noen gode alternativer? W-34/70? Om jeg ikke tar feil, har Bernard egen gjær. Vil ihvertfall ikke bruke WLP 800 (Urquell).
Takker på forhånd for alle gode innspill
Jeg har veldig begrenset erfaring med brygging av lagerøl, først og fremst pga plassmangel. Nå har vi nettopp flytta i hus med (øl)kjeller. Det er 8 grader i kjelleren og det er på tide å starte med lagerbrygging. Jeg har lyst til å brygge noe som likner Bernard.
Malt:
Tsjekkisk pils = Tsjekkisk undermodifisert gulvmalt og dekoksjon. Tsjekkisk malt får man ikke kjøpt i Norge. Det nærmeste som fins er vel Weyermann sitt Bohemian floor malted pilsner. Ut i fra spesifikasjoner ser det ut at dette maltet er egentlig ganske høyt modifisert. Er det noe vits å prøve å dekoktere med dette maltet?
Her er maltbasen jeg tenker å bruke:
92% bohemian floor malted pilsner
5% mørk munich
2% syremalt
1% caramunich
Dette gir omtrent 10 EBC (hvis vi dropper dekoksjon).
Humle:
Northern Brewer som bitterhumle
Deretter 1 gr/l Northern Brewer + Saaz@30 og 10 min.
NB er min favoritthumle og må være med.
Bernard har ganske sterk humlesmak og aroma. De bruker humleekstrakt. Kan det være en god ide å tørrhumle?
Gjær:
Jeg liker å bruke tørrgjær og tenker å bruke Lallemand Diamond. Fins det noen gode alternativer? W-34/70? Om jeg ikke tar feil, har Bernard egen gjær. Vil ihvertfall ikke bruke WLP 800 (Urquell).
Takker på forhånd for alle gode innspill