Lagergjær til røkt habanero lager

M-øl

 
Hei.
Jeg skal kommende lørdag i gang med mitt 8 brygg som blir en røkt habanero lager!
Dette blir min første lager og derfor har jeg nogen spørsmål anngående gjæren!
Jeg har bestemt meg for å bruke Wyeast bohemian lager da den har et litt større interval for temperatur 8-14

1) Hvilken temperatur skal starteren stå ved? Kan den stå ved rom-temperatur, eller skal den stå inden for grensen 8-14 grader?
2) I Beersmith står der at man ved en singel stage lager fermentasjon skal starte med 14 dager primær ved 12 grader for så å øke temperaturen til 18 grader i sekundær i 10 dager?? 18????
Og evt 7 dager i tertier ved 18 grader... Det siste blir det i hvertfall ikke noe av!
Deretter skal den lagres i 30 dager hvor temperaturen starter ved 15 og gradvis synker ned til 4 grader....

På pakken for bohemian lager står der at den skal ligge mellom 8 og 14 grader, så dette med 18 grader i tre uker forstår jeg ikke?
Det skal vist ha noe med diacetyl-break og gjøre, er der noen som har noen meninger om dette??

vh Øyvind
M-øl Brygghus
www.facebook.com/molbrygghus
 
Tilbake
Topp