har en lager øl som nå har stått 3 uker på 9 grader og har hevet tempraturen det siste døgnet til 14 grader og fg står på 1010 den har sluttet å lage lyd i gjærlåsen tror dere den kan være ferdig da hva mener dere
kan jeg bruke klar urt når brygget er ferdig for å få klarning på det eller noen som har en hjelpende hånd på hvordan jeg kan gjøre det. tenkte e sku dra å kjøp klarnings middel men kan æ bruk klar urt
Nei klar urt kan du kun bruke i kokekjelen. Hvis du vil klarne ølet på gjæringskaret før tapping hjelper det mye å sette det kaldt (ned mot 0C) et par døgn. Og eller bruke Isinglass, som er et klarningsmiddel som egner seg etter gjæring.
en ting til æ glemte å spør etter sist æ laga denne typen så hva de ikke nokka gjær i flaskenebunene og den smakte ikke godt kan det være smart å la litt være igjen på flaskene elelr har dette noe å si
hehe glem det derre off :roedme: sist æ hadde laga sån så hva det ikke mye bunnfall og syns ølet hva veldi søtt det hva det æ meinte me siste meldinga.
ølet har iallefall stått i 3 uker på lav varme og dit tappes det over
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.