Hei bryggere.
Har brygget noen ganger nå, og satt brygget over på corneliusfat med litt sukkerlake for å danne naturlig kullsyre.
Imidlertid er jeg litt lei grumsete øl og slikt, så jeg tenkte å lage "kunstig" kullsyre.
Da er vel spørsmålet om prosessen rundt det.
Jeg har vanligvis brygget, gjæret og så latt corneliusfatene står i romtemperatur i månedsvis for å bli helt ferdig i sin smaksutvikling.
Men synes å lese her inne at man setter fatene kjølig dager etter at man har tappet over til fat??
Har forresten ikke noen kjøleskap eller kjølig sted med jevn lav temperatur tilgjengelig (har kun romtemperatur) - Er kjølighet et krav for å lage "kunstig" kullsyre?
Noen tips evt fremgangsmåter fra de som vet??
Har brygget noen ganger nå, og satt brygget over på corneliusfat med litt sukkerlake for å danne naturlig kullsyre.
Imidlertid er jeg litt lei grumsete øl og slikt, så jeg tenkte å lage "kunstig" kullsyre.
Da er vel spørsmålet om prosessen rundt det.
Jeg har vanligvis brygget, gjæret og så latt corneliusfatene står i romtemperatur i månedsvis for å bli helt ferdig i sin smaksutvikling.
Men synes å lese her inne at man setter fatene kjølig dager etter at man har tappet over til fat??
Har forresten ikke noen kjøleskap eller kjølig sted med jevn lav temperatur tilgjengelig (har kun romtemperatur) - Er kjølighet et krav for å lage "kunstig" kullsyre?
Noen tips evt fremgangsmåter fra de som vet??