Har no satt 4 brygg, der 2 var ekstrakt, og dei 2 siste var all-grain. Har brukt Safale-05 til ale's og prøvd både Saflager-23 og 34/70 til pils/lager. Alle med utmerka resultat.
Tenkte å prøve meg på flytande gjær på neste brygg, men etter å ha lest og studert litt så er eg jammen litt usikker.
Kva er det som er greia med at de fleste sverger til flytande gjær?
Det krever jo litervis med starter og spraymalt og gjerne dagesvis for å få nok gjærceller. Holdbarheiten er svært begrensa.
Tørrgjær er jo billigere og så mykje enkelere å bruke...
Overbevis meg!
Tenkte å prøve meg på flytande gjær på neste brygg, men etter å ha lest og studert litt så er eg jammen litt usikker.
Kva er det som er greia med at de fleste sverger til flytande gjær?
Det krever jo litervis med starter og spraymalt og gjerne dagesvis for å få nok gjærceller. Holdbarheiten er svært begrensa.
Tørrgjær er jo billigere og så mykje enkelere å bruke...
Overbevis meg!