Kun sukker og vann som gjærstarter?

Var å kjøpte flytende gjær på Vin&Bar for litt siden. I den forbindelse anbefalte han i butikken å bare koke opp sukker og vann i stedet for maltekstrakt. Jeg tok ikke sjansen på det og brukte maltekstrakt i stedet.
Er det noen som har brukt bare sukker og vann til å lage en starter? Det er jo mye billigere enn å bruke maltekstrakt men er usikker på om resultatet blir like bra.
 
Det blir på langt nær så bra, og så mye dyrere er det da ikke.... du bruker da ikke kilosvis i starteren... :)
 
Sukker har jo ingen næring – proteiner, fettsyrer, mineraler, etc. Ingenting de nye gjærcellene kan bygge seg opp med. Det er mulig du kan bruke sukker og kokt øl, men gjærcellene vil etter hvert bli dårligere til å gjære maltose. Visstnok et enzym som forsvinner.
 
Henger på et spørsmål i forlengelsen her; er det mulig å bruke den maltekstrakten man får i dagligvarebutikken? http://www.jensenco.no/mossmaltextrakt.php
 
Tilbake
Topp