Satt en munich dunkel til gjæring i går. OG 1,053, 21 liter og 3 pakker rehydrert gjær.
I dag morges så jeg det var kommet en mini-krausen og selv om det ikke var noe plopping og tenkte dette var greit.
Når jeg kom hjem fra jobb i dag morges ser jeg til min store forskrekkelse masse øl i bunnen av min temp kontrollerte fryseboks.
Panikken spredte seg og jeg tenkte nå var alt tapt. Jula kommer ikke i år.
Men jeg klarte å samle meg og fant ut at jeg kunne jo fint redde denne med å overføre ølet til en annen beholder og gjære videre i denne. Så det gjorde jeg etter kunstens regler og tror jeg klarte å unngå tilføring av vesentlige mengder oksygen eller basilusker.
Sikkert umulig å svare på dette, men har dere troa? SIden dette er en lager så tenker jeg på følgende:
Noe av den gjæren på toppen ble igjen i kar nummer 1 og at dette ikke er positivt. Samtidig så over-pitchet jeg litt med 3 pakker rehydrert så den bør klare seg likevel?
Gjæringstemp var satt til 12,3 grader og det ble naturligvis litt varmere der mens jeg ordnet og gjorde alt klart for overføringen. Satte tempen på 12,7 grader nå. Litt for å kompensere for at muligens jeg tapte noen gjærceller- lurt eller ei?
Det ølet som lakk ut lå jo nede i bunnen av fryseboksen, som ikke var sanitær. Heldigvis så gikk jo ikke ølmengden hele veien opp igjen til der lekkasjen var, så da skal det ikke kunne bli kontaminert av dette?
Utrolig kjipt med en flaskekran som lekker andre gang jeg bruker den!
I dag morges så jeg det var kommet en mini-krausen og selv om det ikke var noe plopping og tenkte dette var greit.
Når jeg kom hjem fra jobb i dag morges ser jeg til min store forskrekkelse masse øl i bunnen av min temp kontrollerte fryseboks.
Panikken spredte seg og jeg tenkte nå var alt tapt. Jula kommer ikke i år.
Men jeg klarte å samle meg og fant ut at jeg kunne jo fint redde denne med å overføre ølet til en annen beholder og gjære videre i denne. Så det gjorde jeg etter kunstens regler og tror jeg klarte å unngå tilføring av vesentlige mengder oksygen eller basilusker.
Sikkert umulig å svare på dette, men har dere troa? SIden dette er en lager så tenker jeg på følgende:
Noe av den gjæren på toppen ble igjen i kar nummer 1 og at dette ikke er positivt. Samtidig så over-pitchet jeg litt med 3 pakker rehydrert så den bør klare seg likevel?
Gjæringstemp var satt til 12,3 grader og det ble naturligvis litt varmere der mens jeg ordnet og gjorde alt klart for overføringen. Satte tempen på 12,7 grader nå. Litt for å kompensere for at muligens jeg tapte noen gjærceller- lurt eller ei?
Det ølet som lakk ut lå jo nede i bunnen av fryseboksen, som ikke var sanitær. Heldigvis så gikk jo ikke ølmengden hele veien opp igjen til der lekkasjen var, så da skal det ikke kunne bli kontaminert av dette?
Utrolig kjipt med en flaskekran som lekker andre gang jeg bruker den!