Krise! (nei egentlig ikke?)

Brygger Gahr sin mild. Etter 90 min med mesking på 67c har jeg preboil gravity på 1 blank. Har jeg fått malt uten basemalt? Hva gjør jeg? Tømmer det i dass? Har bare en halvkilo ekstrakt liggendee, som gir imponerende 1.013 i gravity.
 
Aldri opplevd lignende selv. Var malten knust? Har skjedd at jeg har fått hel malt når jeg har bestilt knust.

Jeg for min del hadde i allefall ikke tømt det i dass. Hadde tømt oppi ekstraktet og peisa på med sukker til ønsket OG for å se hva utfallet ble til slutt :D
 
Har du målt SG ved 70 °C? I så fall må du justere ganske kraftig. Hvis SG er 1,002 på 70 °C, vil det si omtrent 1,024 ved 20 °. Og oechslevekten din er ok?
 
Sannelig gjorde jeg det og. Etter kok, en skvett maltpulver og kjøl var jeg oppe i 1.032. Helt innafor.
 
Har en fra USA som er kalibrert til 60f og en fra norge som er 20c. Burde kanskje kvitte meg med førstnevnte for å unngå hodebry.
 
Tilbake
Topp