kopi av gammel oppskrift

Mitt første øl ble en kjempesuksess i helgens bryllup. 45 L gikk for unna!
Ølet ble veldig lettdrikkelig. lyst ganske fruktig i smaken og med passe mengde kullsyre.

Har lyst til og lage dette på nytt, men lagde det med maltekstrakt, og det har jeg nå sluttet med. Kan selvfølgelig lage det med ekstrakt igjen, men det er jo kjedelig...
Så hva slags malt kan jeg bruke som erstatter?
Brukte Maltekstrakt flytende, fra vinogbar.

Å en ting til, ølet ble som sagt veldig friskt og fruktig. lagret det både til gjæring og lagring i gangen, som holdt ganske stabile 20 grader. har lest i ettertid at dette kan påvirke ølet og gi det en fruktig smak. stemmer dette? eller er det bare ingridiensene som gjør dette?
brukte 1098 British Ale - WYEAST og Willamette pellets 4.6% 100g Vakuum pakket tilsatt med 40g i 60 min 30g i 20 min og 30g i 10 min
 
¨Hva slags maltekstrakt brukte du?
Var den lys, ekstra lys, amber osv?

Temperatur på gjæringen har mye å si for hvor fruktig ølet blir.
Om det står varmt vil det bli fruktigere enn om det står kaldt.

Det er også lurt å huske på at temperaturen i brygget stiger som følge av gjæringsprosessen.
Er det en særlig rask stormgjæring vil den stige mer om det går sakte.
Derfor er det lurt å ha en litt kjøligere romtemperatur enn ønskelig gjæringstemperatur.
 
Da ville jeg byttet ut en kilo ekstrakt med ca 1.25 kg pale ale malt.

Inntrykket mitt er at ekstrakt ofte er litt mørkere, så om du vil oppnå samme farge er det mulig å tilsette litt munich malt feks.

Humle og gjær vil jo være det samme.
 
Tilbake
Topp