En av mine absolutte favoritter om sommeren er Big Wave, så jeg er noe overrasket over at den ikke er diskutert her før. Å kjøpe den i butikken er rimelig kostbart, så har vært på utkikk etter en klone jeg selv kan lage. Her er hva jeg har endt opp med så langt (det er første gang jeg ikke benytter en ferdig pakket all-grain oppskrift) og har gjort noen små endringer selv:
Kona Big Wave (Blonde Ale)
Foreløpig oppskrift:
Original Gravity (OG): 1.051
Final Gravity (FG): 1.013
Alcohol (ABV): 5.01 %
Colour (SRM): 5.5 (EBC): 10.8
Bitterness (IBU): 24.7 (Average)
5 kg (92.59%) Pale Ale Malt
0.4 kg (7.41%) Carahell
4 g Citra (11.1% Alpha) @ 60 Minutes (Boil)
4 g Galaxy (13.4% Alpha) @ 60 Minutes (Boil)
4 g Citra (11.1% Alpha) @ 30 Minutes (Boil)
4 g Galaxy (13.4% Alpha) @ 30 Minutes (Boil)
18 g Citra (11.1% Alpha) @ 1 Minutes (Boil)
18 g Galaxy (13.4% Alpha) @ 1 Minutes (Boil)
25 g Citra (11.1% Alpha) @ 5 Days (Dry Hop)
25 g Galaxy (13.4% Alpha) @ 5 Days (Dry Hop)
xx g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)
xx g Yeast Nutrient @ 15 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 66°C for 90 Minutes. Boil for 60 Minutes
Fermented at 20°C with Safale US-05
I og med at det er første gang jeg i det hele tatt styrer og ordner med en oppskrift jeg skal følge selv, er det noe jeg bør tenke på? Hvordan ser denne ut for en med trente ølbriller?
Kona Big Wave (Blonde Ale)
Foreløpig oppskrift:
Original Gravity (OG): 1.051
Final Gravity (FG): 1.013
Alcohol (ABV): 5.01 %
Colour (SRM): 5.5 (EBC): 10.8
Bitterness (IBU): 24.7 (Average)
5 kg (92.59%) Pale Ale Malt
0.4 kg (7.41%) Carahell
4 g Citra (11.1% Alpha) @ 60 Minutes (Boil)
4 g Galaxy (13.4% Alpha) @ 60 Minutes (Boil)
4 g Citra (11.1% Alpha) @ 30 Minutes (Boil)
4 g Galaxy (13.4% Alpha) @ 30 Minutes (Boil)
18 g Citra (11.1% Alpha) @ 1 Minutes (Boil)
18 g Galaxy (13.4% Alpha) @ 1 Minutes (Boil)
25 g Citra (11.1% Alpha) @ 5 Days (Dry Hop)
25 g Galaxy (13.4% Alpha) @ 5 Days (Dry Hop)
xx g Irish Moss @ 15 Minutes (Boil)
xx g Yeast Nutrient @ 15 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 66°C for 90 Minutes. Boil for 60 Minutes
Fermented at 20°C with Safale US-05
I og med at det er første gang jeg i det hele tatt styrer og ordner med en oppskrift jeg skal følge selv, er det noe jeg bør tenke på? Hvordan ser denne ut for en med trente ølbriller?
Sist redigert: