En ting jeg har gått å fundert på en stund er dette med koketid på vørter. Jeg ser at de fleste oppskrifter enten koker 60 eller 90 min. Siden det er få oppskrifter som har humletilsetning på 90 min, går jeg utifra at valg av 90 min er for å redusere DMS mest mulig. Eller har det andre hensikter?
Så lurer jeg på: Hvis en ønsker å redusere bryggetiden på en oppskrift som oppgir 90 min, kan en legge til 50% mer effekt (f.eks grilltennere)i kokingen og redusere koketiden til 60 min? Eller er det eneste jeg oppnår med dette å få en sterkere vørter pga av mer avdampning. Siden DMS dampes vekk ville jeg tro at høyere effekt gir lavere DMS...
Så lurer jeg på: Hvis en ønsker å redusere bryggetiden på en oppskrift som oppgir 90 min, kan en legge til 50% mer effekt (f.eks grilltennere)i kokingen og redusere koketiden til 60 min? Eller er det eneste jeg oppnår med dette å få en sterkere vørter pga av mer avdampning. Siden DMS dampes vekk ville jeg tro at høyere effekt gir lavere DMS...