J
Jan Morten
Efter følgende; 23L Brygget 16.03.3008
Pale Malt 7EBC 5000g ( 80%)
Chokolate Malt 800 " 450g ( 7%)
Caffe Malt 500 " 300g ( 5%)
Flaked Oats 75? " 500g ( 8%) ->ristet på 165 grader i 75 min
--------------------------------------------------------
Total 6250g -> OG 1062 -> flasket med FG 1018
Humle; Cascade 60g 6,9 Alpha 60min
Hersbrucker 50g 2.2 " 10min (jadda, men den skjemmer ikke øllet så langt!!)
-----------------------------------------------------
Bitterness 39 -> BU/GU 0.66
Gjær; Danstar Windsor (rehydrert og tilført v. ca 22-25 grader)
Karbonering; På 0,33 flasker tilsatt 1 stk sukkerbit per flaske.
Prøvesmagt i dag 02.04.2008 (testet karboneringen)
Udmerket skum, fast og stående mørkt nøttebrunt. Dufter herlig kakao og nøtter med en anelse kaffe. Beskjeden brødsmak, men den kommer når lagringen gjør sitt :angel: Har noe høy alkoholsmak enda, men er jo fersk
Gleder meg til å smake på denne i august/september :godtoel:
Hva med å dele litt på oppskriftene da dere?? Eller er det også Fy fy :confuzed:
Pale Malt 7EBC 5000g ( 80%)
Chokolate Malt 800 " 450g ( 7%)
Caffe Malt 500 " 300g ( 5%)
Flaked Oats 75? " 500g ( 8%) ->ristet på 165 grader i 75 min
--------------------------------------------------------
Total 6250g -> OG 1062 -> flasket med FG 1018
Humle; Cascade 60g 6,9 Alpha 60min
Hersbrucker 50g 2.2 " 10min (jadda, men den skjemmer ikke øllet så langt!!)
-----------------------------------------------------
Bitterness 39 -> BU/GU 0.66
Gjær; Danstar Windsor (rehydrert og tilført v. ca 22-25 grader)
Karbonering; På 0,33 flasker tilsatt 1 stk sukkerbit per flaske.
Prøvesmagt i dag 02.04.2008 (testet karboneringen)
Udmerket skum, fast og stående mørkt nøttebrunt. Dufter herlig kakao og nøtter med en anelse kaffe. Beskjeden brødsmak, men den kommer når lagringen gjør sitt :angel: Har noe høy alkoholsmak enda, men er jo fersk
Gleder meg til å smake på denne i august/september :godtoel:
Hva med å dele litt på oppskriftene da dere?? Eller er det også Fy fy :confuzed: