Hei.
Jeg er nå ferdig med første batch, en ale. Under karbonering var ølet ganske klart. Så etter to uker satt jeg det kjøligere, i kjeller (8 grader), og ølet er fortsatt klart. Men når jeg setter det i kjøleskapet, blir det uklart og det er ikke dugget på flaska ... Har hatt en flaske i kjøleskapet i to-tre dager nå og det er fortsatt ganske foggy. Virker som det skjer noen reaksjon når det settes i kjøleskapstemperatur. Noen som har forklaring på dette? Noe jeg har gjort feil?
Smaken er ikke til å klage på, hvert fall ikke for mine smaksløker.
Jeg er nå ferdig med første batch, en ale. Under karbonering var ølet ganske klart. Så etter to uker satt jeg det kjøligere, i kjeller (8 grader), og ølet er fortsatt klart. Men når jeg setter det i kjøleskapet, blir det uklart og det er ikke dugget på flaska ... Har hatt en flaske i kjøleskapet i to-tre dager nå og det er fortsatt ganske foggy. Virker som det skjer noen reaksjon når det settes i kjøleskapstemperatur. Noen som har forklaring på dette? Noe jeg har gjort feil?
Smaken er ikke til å klage på, hvert fall ikke for mine smaksløker.