Klarningsmiddel i weissbier?

Som klarningsmiddel bruker jeg supermoss.
Den går i kokekjelen siste tiden av kok. Bruker den konsekvent, også i weiss.
Andre klarningsmiddel som tilsettes i gjæring/fat, ville jeg ikke brukt i weiss. Det er tross alt uklart pga gjær..
 
Bruker det aldri i weiss. Vil jo ikke ha en weiss eller witt klar og fin... Når jeg har funnet meg en weiss eller wit og svigerfar spør om jeg har tatt feil av øl og oppvaskvannet er jeg fornøyd!  ;)
 
Nei, problemet er heller at weiss'en blir for klar når den får stått en stund på fatet. Blir nesten kristallweissen. Vi vil helst ha hefeweissen. Pleier faktisk å røre litt på fatet etterhvert.
 
Jeg brukte protafloc under kok på de første hvetebryggene pga uvitenhet. Det ble krystallweizen etter noen uker på flaske.
Nå dropper jeg alt klaremiddel, og tilsetter i tillegg litt hvetemel under koket for å være helt sikker på at det blir uklar øl:)
 
Tilbake
Topp