Hei
Jeg brygget en APA med OG 1058, Skyllte godt, men ikke med vann over 78 grader. Mesketemperatur: 66 gr i 60 min, 72 gr i 15 min, 78 gr i 10 min. Tilsatte gjærnæring og protafloc ved 15 min igjen av koking. Kokte i 100 min. Traff OG spot on ift oppskrift.
Ved tapping på gjæringskar (48 liter) var vørteren helt klar og gullende fin. Smakte nydelig også. Pitchet gjær og satte dunken inn i kjøleskap på 18 gr styrt av STC 1000.
Gjær: 1 pk Wyeast W1332. Lagde 2,5 liter starter. Hellte av vørteren etter 3-4 dager, og tilsatte ytterligere 2,5 liter vørter. Pakken var litt gammel fra leverandør (4 mnd). Fikk dermed formert opp mye gjær tross alt. Pitchet alt dette (minus vørteren). Kan man pitche for mye??
Det stormgjæret etter 12-15 timer. Gjær kom ut av gjærlåsen og la seg på lokket til gjæringsfatet. Lot alt bare stå. Har nå stått i 14 dager. Ølet er uklart, veldig fruktig og smaker gjær. SG er forløpig på 1020. På mine 26 brygg har jeg aldri opplevd slik gjæring, så jeg er usikker på hva som har skjedd. Har aldri brygget med W1332 tidligere.
Hva er galt, og kan det reddes inn?
På forhånd takk for innspill
Jeg brygget en APA med OG 1058, Skyllte godt, men ikke med vann over 78 grader. Mesketemperatur: 66 gr i 60 min, 72 gr i 15 min, 78 gr i 10 min. Tilsatte gjærnæring og protafloc ved 15 min igjen av koking. Kokte i 100 min. Traff OG spot on ift oppskrift.
Ved tapping på gjæringskar (48 liter) var vørteren helt klar og gullende fin. Smakte nydelig også. Pitchet gjær og satte dunken inn i kjøleskap på 18 gr styrt av STC 1000.
Gjær: 1 pk Wyeast W1332. Lagde 2,5 liter starter. Hellte av vørteren etter 3-4 dager, og tilsatte ytterligere 2,5 liter vørter. Pakken var litt gammel fra leverandør (4 mnd). Fikk dermed formert opp mye gjær tross alt. Pitchet alt dette (minus vørteren). Kan man pitche for mye??
Det stormgjæret etter 12-15 timer. Gjær kom ut av gjærlåsen og la seg på lokket til gjæringsfatet. Lot alt bare stå. Har nå stått i 14 dager. Ølet er uklart, veldig fruktig og smaker gjær. SG er forløpig på 1020. På mine 26 brygg har jeg aldri opplevd slik gjæring, så jeg er usikker på hva som har skjedd. Har aldri brygget med W1332 tidligere.
Hva er galt, og kan det reddes inn?
På forhånd takk for innspill